Bli med å holde Midt-Norge rent!

Bli med å holde Midt-Norge rent!

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt! Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel! facebookbilde arrangement 1240×620 2Små og store hender rydder våre strender!

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger din hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet. Det er også fullt mulig å rydde elvebredder i stedet/tillegg til strender, også disse har en tendens til å fylles med avfall.

Deltar dere i årets felles strandryddeaksjon kan dere bli med i konkurransen om å bli «Årets Strandrydder» med en premie på 10 000 kroner! Det blir også fotokonkurranser der beste strandryddebilde kåres.

Hvordan rydde?

1) Valget er ditt! Bestem deg for en strand/elvebredd du vil rydde. Den trenger ikke være lang, tilpass dette til antall ryddere og eget ønske. På http://holdnorgerent.no/ryddenstrand kan du se tidligere og planlagte ryddeaksjoner.

2) Sekker til ryddingen får du på alle våre gjenvinningsstasjoner fra 25. april og på servicekontoret til rådhuset i din kommune (har du problemer med å få hentet sekker selv, ta kontakt med oss). Når du henter sekker må du registrere aksjonen med navn på kontaktperson og hvilken strand som skal ryddes. Da blir du med i konkurransene om å bli årets strandrydder. Registrer deg gjerne også på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand.

3) Rydd din utvalgte strand/elvebredd og deretter nyt et renere Midt-Norge!

4) Avfallet leveres på din nærmeste gjenvinningsstasjon, alternativt settes sekkene ved vår punkter for hytterenovasjon eller din private dunk.

Hvem kan delta?
Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Dette er også et flott prosjekt for skoleklasser og barnehager som ønsker fokus på miljø og avfall.

Når skal jeg rydde?
Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.mai til 10.juni. Ønsker du å rydde før 1.mai og etter 10.juni er det også selvfølgelig greit, men vær obs på at du ikke kan delta i konkurransene om du rydder etter 10.juni.
7. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender, så hvis du vil kan du gjerne rydde da.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon:

Telefon: 72 48 37 00
E-post: firmapost@hamos.no
Facebook: https://www.facebook.com/events/1088894661174862/