Vant 10 000 kr

Vant 10 000 kr

Hege Lie Rønningen og hennes sønn, Jo Maximilian (13), er vinnere av 10 000 kr etter å ha deltatt i strandryddeaksjonen Hold Midt-Norge rent. De to har ryddet på Olderøya, en liten øy i Hitra kommune i Sør-Trøndelag og kan glede seg over å være Årets strandrydder i Midt-Norge. Aksjonen arrangeres av 6 renovasjonsselskap som strekker seg fra Sandnessjøen i nord til Molde i sør. Hovedvinnere min

Helt fantastisk
– Helt fantastisk at vi har vunnet, sier Jo Maximilian og Hege som ble de heldige vinnerne av pengene. Vi plukket to sekker ikke så langt fra hytta vår. Vi syns det er kjempefint at også de små aksjonene blir satt pris på. Vi som har ryddet ser at det hjelper, det blir mindre avfall og mye finere rundt oss. Vi plukker avfall hvert år, avslutter vinnerne.

Takk for innsatsen
Hold Midt-Norge rent ønsker å takke vinnerne, og alle små og store hender som har ryddet våre strender og elvebredder for innsatsen. Det er kjempebra at folk engasjerer seg i saken om marint avfall langs strender, og hjelper til med å rydde i sine nærområder. I fellesskap har rydderne gjort et miljøtiltak som merkes.

Over 240 ryddelag
Jo Maximilian og Hege er langt fra de eneste som har ryddet en strand, over 240 ryddelag ble registrert i Midt-Norge i perioden fra 1.mai til 10.juni. De har til sammen samlet inn flere titalls tonn avfall langs strender og elver. Det bidrar til et renere og tryggere nærmiljø for folk og dyr.

Lokale vinnere
Bernt Fjeldvær, kona May-Lene Arnø og barna deres Andreas (12), Nikolai (10) og Snorre (6) har også ryddet strender, og ble de lokale vinnerne blant HAMOS-kommunene. De har ryddet 10 sekker med marint avfall på Reksa (Hitra kommune). – Veldig artig at vi vant! Det er viktig å rydde strender, veldig mye avfall som samles her, forteller Fjeldvær. De har planer om å rydde strender neste år også.

Tradisjon
Det er første gang at en slik aksjon har blitt arrangert i regionen. Selskapene i samarbeidsprosjektet Hold Midt-Norge rent er veldig fornøyd med resultatet så langt og vil gjerne at det også i årene framover skal arrangeres lignende aksjoner.
Selv om det ikke er mulig å være med i trekning av premier flere ganger i 2016 oppfordrer vi folk til å fortsette å rydde strender og elvebredder i sommer og utover høsten. Den største premien er tross alt et renere og tryggere nærmiljø.