Vi åpner «Ombruksbuer»

Vi åpner «Ombruksbuer»

Fra 1.februar har HAMOS åpnet «Ombruksbua» i Skaun, Rindal, Meldal, Agdenes og Snillfjord. Her kan du fritt levere og hente brukbare ting og vi ønsker alle velkommen innom. Kanskje kan du finne deg noe «nytt»?

Kan bli til nytte for andre

HAMOS opplever at det blir kastet mange gjenstander som er i grei stand og som fortsatt kan brukes videre. Dette er ikke miljøvennlig. Ressursene på jorda må forvaltes på best mulig måte slik at de varer lengst mulig. Et av tiltakene man kan gjøre er å bruke ting om igjen. Derfor åpner HAMOS «Ombruksbua» slik at alle kan få mulighet til et gjøre noe positivt for miljøet og bidra til å gjøre verden litt bedre.

– Vi er glade for å kunne fortelle at vi har åpnet «Ombruksbua» på disse 5 gjenvinningsstasjonene. Det betyr at vi har dette tilbudet i alle våre eierkommuner. Unntaket er på Frøya, hvor vi venter til det blir ny gjenvinningsstasjon. «Ombruksbua» gir folk en gyllen mulighet til å levere og hente brukbare ting, i stedet for å kaste det. Vi håper mange tar i bruk tilbudet, sier Vanja Gjelstenli, kommunikasjonsleder i HAMOS.

Populært tilbud

Ombruksbua ved Orkdal gjenvinningsstasjon.

Ombruksbua ved Orkdal gjenvinningsstasjon.

De første «Ombruksbuene» ble åpnet sommeren 2015 i Hemne, Surnadal og Hitra. Deretter har det også blitt åpnet i Orkdal. Tilbudet ble på kort tid svært populært. Det er besøk i alle «Ombruksbuene» hver dag og mange gjenstander får raskt nye eiere.

God stand

Selv om det er en «Ombruksbu» vil det ikke si at det er utslitte gjenstander som kommer inn, heller tvert i mot. – Vi er overrasket over hvor mye fint som kommer inn, enkelte ting kommer inn i emballasjen det var innpakket i når man kjøpte varen ny, og andre ting er nesten ikke brukt i det hele
tatt, forteller Gjelstenli videre. Utvalget i «Ombruksbua» har så langt vært variert, alt
fra kopper og kar til bøker, DVD’er, møbler og pyntegjenstander. Her er noe for en hver smak.

Det er mange fine gjenstander å finne i ombruksbua.

Det er mange fine gjenstander å finne i ombruksbua.

Greit å vite om «Ombruksbua»
Det er gratis å levere og ta med hjem!
Setter du noe igjen i «Ombruksbua» tillater du oss å gi det videre til andre.
Vi tar ikke i mot: Klær, sko eller tøy. Dette kan du levere i Fretex- eller UFF-konteinerne.
Sykkelhjelmer eller barneseter til bil pga. sikkerhet.
Elektriske/elektroniske gjenstander.
Gjenstandene i «Ombruksbua» tas ut hvis det ikke er interesse for dem.

«Ombruksbua» har lik åpningstid som gjenvinningsstasjonen.

– Vi gjør det lett å gjøre rett