Vi har åpnet «Ombruksbua» i Orkdal

Vi har åpnet «Ombruksbua» i Orkdal

Onsdag 30. september åpnet vi «Ombruksbua» på HAMOS sin gjenvinningsstasjon i Orkdal. Her kan du fritt levere og hente brukbare ting.

Slik så «Ombruksbua» på Orkdal gjenvinningsstasjon ut på åpningsdagen.

Kan bli til nytte for andre
HAMOS opplever at det blir kastet mange gjenstander som er i grei stand og kan brukes. HAMOS ønsker å legge til rette for at dette ikke skjer.

– Vi er glade for å kunne fortelle at vi har åpnet «Ombruksbua» på vår gjenvinningsstasjon i Orkdal. Dette gir folk en gyllen mulighet til å levere og hente brukbare ting, i stedet for å kaste det. Vi håper mange tar i bruk tilbudet, sier Vanja Gjelstenli, kommunikasjonsleder i HAMOS.

HAMOS feiret 20 år for noen uker siden og i den anledning hadde gjenvinningsstasjonen i Orkdal «Ombruksbua» for kun én dag. Dette var stor suksess, «Ombruksbua» ble fylt opp av besøkende med mange fine og praktiske ting, og hentet ut igjen av andre besøkende.

Permanent løsning
En av de mest effektive måtene å få ned mengde avfall er å øke ombruket, dette ønsker HAMOS å tilrettelegge for med «Ombruksbua».
Så nå blir «Ombruksbua» en permanent løsning i Orkdal fra 30. september. Her kan alle levere og/eller hente brukbare gjenstander.
Selv om man ikke har lyst på blomstervasen som er i fin stand, kan det godt være at noen andre har lyst på den. Kom derfor og lever den i «Ombruksbua» i stedet for å kaste det i restavfall. Den kan bli til nytte for andre.

Greit å vite om «Ombruksbua»:

  • Det er gratis å levere og ta med hjem!
  • Setter du noe igjen i «Ombruksbua» tillater du oss å gi det videre til andre.

Vi tar ikke i mot:

  • Klær, sko eller tøy. Dette kan du levere i Fretex- eller UFF-konteinerne.
  • sykkelhjelmer eller barneseter til bil pga. sikkerhet.
  • Elektriske/elektroniske gjenstander.

Gjenstandene i «Ombruksbua» tas ut hvis det ikke er interesse for dem.

«Ombruksbua» har lik åpningstid som gjenvinningsstasjonen.

«Ombruksbua» i andre kommuner:
I sommer ble «Ombruksbua» også åpnet på gjenvinningsstasjonen på Hitra (Fillan), i Hemne (Kyrksæterøra) og i Surnadal (Røtet).

Dette er viser noe av det som kom inn til åpninga av «Ombruksbua».

Se etter «Ombruksbua» på høyre side når du kjører inn inngansporten på gjenvinnigsstasjonen.